Leestijd: 3 minuten

Facility Management omvat een breed scala aan functies die organisaties kunnen inhuren, zoals Facility Managers, Project Coördinators, en Interim Managers. Een specifieke situatie waarin het inhuren van een professional zeer nuttig kan zijn, is bij projectmanagement. In dit artikel bespreken we specifieke situaties waarin projectmanagement een uitstekende oplossing kan zijn voor jouw organisatie en hoe een facility projectmanager kan helpen bij het succesvol realiseren van deze projecten.

1. Renovatie van een kantoor

Stel je voor dat je organisatie besluit om een groot kantoor te renoveren. Dit betekent dat er veel geregeld moet worden, van de herinrichting van werkplekken tot het updaten van technische infrastructuur. Dit project kan maanden duren en vereist voortdurende coördinatie en planning.

Een facility projectmanager wordt ingehuurd om dit project te leiden. Deze persoon heeft de expertise om de renovatie succesvol te realiseren binnen de gestelde tijd en het budget. Door hun ervaring kunnen ze efficiënt omgaan met onverwachte problemen en ervoor zorgen dat de renovatie soepel verloopt. Hierdoor kan de vaste Facility Manager zich blijven concentreren op de dagelijkse werkzaamheden zonder overbelast te raken. Het resultaat is een efficiënt en effectief uitgevoerd renovatieproject dat voldoet aan alle gestelde eisen.

2. Verhuizingen

Wanneer een organisatie besluit te verhuizen naar een nieuw pand, komt daar veel bij kijken. Van het plannen van de verhuizing van meubilair en apparatuur tot het inrichten van de nieuwe werkruimtes en het installeren van technische infrastructuur, elk detail moet zorgvuldig worden gecoördineerd om verstoringen van de bedrijfsvoering te minimaliseren.

Een facility projectmanager wordt ingehuurd om de verhuizing te leiden. Deze professional zorgt ervoor dat alle aspecten van de verhuizing, van logistiek tot inrichting, goed gepland en uitgevoerd worden. Door hun expertise kunnen ze potentiële problemen anticiperen en oplossen, waardoor de verhuizing soepel en binnen de gestelde tijd en budget verloopt. Dit stelt de vaste Facility Manager in staat zich te concentreren op de reguliere werkzaamheden, waardoor de continuïteit van de bedrijfsvoering gewaarborgd blijft.

3. Inrichten van een Facility Management Informatie Systeem (FMIS)

Het inrichten van een Facility Management Informatie Systeem (FMIS) is een technisch complex project dat zorgt voor efficiënter beheer van facilitaire processen. Dit systeem helpt bij het beheren van onderhoud, ruimtegebruik, energiebeheer en meer. De implementatie ervan vereist een gedegen planning en technische kennis.

Een facility projectmanager wordt ingehuurd om de implementatie van het FMIS te leiden. Deze expert zorgt ervoor dat het systeem correct wordt geïnstalleerd, de gebruikers goed worden getraind en dat het systeem volledig operationeel is binnen de gestelde tijd en budget. Hierdoor kan de vaste Facility Manager zich richten op de reguliere werkzaamheden zonder zich zorgen te maken over de technische details van de systeemimplementatie.

4. Aanbesteden van diensten

Wanneer een organisatie besluit om facilitaire diensten zoals schoonmaak, beveiliging of catering aan te besteden, vereist dit een gedetailleerd en zorgvuldig proces. Het selecteren van de juiste leveranciers en het onderhandelen van contracten kan tijdrovend en complex zijn, vooral als de organisatie niet over de benodigde expertise beschikt.

Een facility projectmanager wordt ingehuurd om het aanbestedingsproces te leiden. Deze professional heeft de kennis en ervaring om de juiste leveranciers te selecteren, contracten te onderhandelen en ervoor te zorgen dat alle aanbestedingsprocedures correct worden gevolgd. Dit zorgt ervoor dat de organisatie de beste waarde en kwaliteit krijgt voor de geleverde diensten, terwijl de vaste Facility Manager zich kan blijven concentreren op de dagelijkse operaties.

Lees hier ook de andere vormen van het inhuren van facilitair management.

Conclusie

Het inhuren van een facility projectmanager kan in veel situaties een slimme en effectieve oplossing zijn voor jouw organisatie. Of het nu gaat om grootschalige renovaties, verhuizingen, de bouw van nieuwe faciliteiten, het inrichten van een FMIS, of het aanbesteden van facilitaire diensten, een projectmanager biedt de expertise en leiding die nodig zijn om deze complexe projecten succesvol te realiseren. Hierdoor kan de vaste Facility Manager zich blijven concentreren op de dagelijkse operaties zonder overbelast te raken.

Neem contact op

Wil jouw organisatie ook profiteren van de voordelen van professioneel projectmanagement? Neem vandaag nog contact op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen bij het succesvol realiseren van jouw projecten.

Ontvang wekelijks tips en nieuws over facilitaire dienstverlening
Naam